Logistiek


5G Zorglogistiek

Vanuit een toevallige ontmoeting tussen Paul Buijs, assistant professor sustainable logistics aan de RuG en Hans Punt, CEO RePoint, is er een geheel nieuwe benadering van de zorglogistiek ontstaan.

Vanuit de stelling dat we naar een meer houdbare logistiek toe moeten, willen we de zorg betaalbaar houden, combineren RePoint, de RuG en Vodafone in een pilot met 5G het unieke werkingsprincipe van RePoint met een relatief nieuw logistiek principe, het fysieke internet.

Erg kort toegelicht zien we momenteel dat het huidige vervoer over de weg niet optimaal is ingericht. Erg veel aanbieders hebben allemaal hun eigen opslag en vervoerscapaciteit waarbij dit leidt tot veel niet optimaal gevulde ritten, er wordt erg veel lucht vervoerd, de kosten zijn hoog en de vertragingen door de toenemende bezetting van de wegen neemt alleen maar toe.

Door nu af te stappen van een traditionele logistieke inrichting en de mogelijkheden te gebruiken die 5G biedt ontstaat er een geheel nieuw logistiek model wat, naast de grote kwalitatieve voordelen, ook veel duurzamer is en leidt tot minder milieu belasting.

Belangrijk om dit te faciliteren is natuurlijk de ontwikkeling van 5G maar ook de wil tussen alle stakeholders in het aandachtsgebied om meer samen te willen werken. Dit begint met het meedenken in de congres vorm over de verdere inrichting van het logistieke model, zonder samenwerking komen we niet tot de gewenste verandering.

RePoint, de RuG en de Economic Board Groningen (EBG) organiseren dan ook elke 6 maanden een zorglogistiek congres waarbij er steeds meer stakeholders aansluiten aan onze zorg logistieke community.

We zijn niet alleen geïnteresseerd in medewerkers uit de zorg (inkoop, facilitair, management) in Nederland maar ook in leveranciers die leveren aan de zorg. Ook buitenlandse partijen die geïnteresseerd zijn nodigen we graag uit.

Mocht u dit interessant vinden dan verzoeken we u om u aan te melden via ons contactformulier.


Foto 1 Foto 2 Foto 3