Semi-Mesh principe


Het Semi-Mesh principe

We zijn in 2012 gestart met de ontwikkeling van onze eigen locatiebepalingstechniek. Vanuit een aantal klanten kwam de vraag naar een schaalbaar en accuraat track and trace systeem in de gezondheidszorg.

Iedereen in de zorg erkent dat er veel middelen op een locatie aanwezig zijn en er toch vaak tekorten ervaren worden. Verpleegkundigen maken zich voor aanvang dienst al druk of er wel genoeg bedden zijn voor hun patiënten, missen vaak essentiële middelen en gaan hiernaar op zoek, enz. Ook het management heeft veel vragen, o.a. hoeveel bedden, infuuspompen, ed zijn er nu echt aanwezig en inzetbaar. Hoe beperken we de zoektijd ? Hoe voldoen we volledig aan het convenant ?

In 2012 bestond bij de meeste IT managers de verwachting dat het interne Wifi netwerk track en trace zou ondersteunen. Ons werd al snel duidelijk dat dit niet zou leiden tot een goede, schaalbare RTLS oplossing. Momenteel is duidelijk dat deze analyse nog steeds klopt.

We hebben geheel in eigen beheer ons eerste systeem ontwikkeld en geïnstalleerd bij een aantal klanten. waarbij ons al snel duidelijk werd dat de techniek het meeste bijdraagt aan de doelstellingen van onze klanten wanneer we hiermee realisatie van de gestelde doelen uit het convenant mogelijk maken We hebben medio 2014 een software ontwikkeling ingezet met dit als doel. De binnen RePoint aanwezige logistieke kennis gecombineerd met de mogelijkheden van onze techniek leidde al snel tot een eerste implementatie van het huidige CureTrack waarbij we hier samen met onze klanten een aantal unieke functionaliteiten hebben gerealiseerd.

Naast de vanaf het begin aanwezige technische kennis op radio gebied hebben we dus ook veel kennis op software gebied waarbij beide disciplines continu bezig zijn om de nieuwste inzichten en ontwikkelingen te integreren in onze oplossingen.

We zien dagelijks hoe we kunnen bijdragen aan het fors vergroten van de patiënt veiligheid in Nederland en Europa en dit ook nog eens kunnen combineren met grote kostenreducties. Dit is ook de rode draad binnen het team van RePoint, we zijn altijd op zoek naar bevlogen medewerkers die zich hieraan kunnen committeren en ook iets willen betekenen voor de patiëntveiligheid..

Ing. J.G.F. Punt

CEO en oprichter RePoint.


Foto 1 Foto 2 Foto 3